Perlindungan lingkungan sareng kelestarian-tren kaén alam di usum semi sareng usum panas 2022

Perlindungan lingkungan sareng kelestarian-tren kaén alam di usum semi sareng usum panas 2022

news429 (1)

Sanaos wabah mahkota énggal parantos nyababkeun sababaraha kerusuhan sosial, konsép perlindungan lingkungan tetep janten fokus konsumén sareng mérek. Pamahaman jalma ngeunaan kumaha lingkungan bumi mangaruhan kaséhatan manusa tetep beuki jero, sareng perlindungan lingkungan parantos janten faktor konci anu dianggap masarakat. Pikeun industri tékstil lawon, kumaha cara majukeun solusi anu berkepanjangan tina serat ka fashion, nganggo serat alami pikeun ngirangan pangaruhna kana lingkungan, sareng ngawujudkeun ranté pasokan daur ulang anu tiasa dilacak ngalangkungan téknologi digital. Bakal janten trend pangwangunan utami industri pakaian di payun. Maka, téma ieu bakal fokus kana serat katun organik, katun warna alami, tatanén organik terbarukan, pewarnaan pepelakan, panangan tangan anu laun, daur ulang sareng konsép perlindungan lingkungan anu sanésna pikeun nyiptakeun gaya hirup héjo anu saé. Éta ogé bakal janten pamekaran pangpentingna industri tekstil lawon dina sababaraha taun ka pengker. Supir paménta.

news429 (2)

Serat katun organik

Konsép konci: Katun organik mangrupikeun katun alami sareng polusi bébas murni. Dina produksi tatanén, pupuk organik, kontrol biologis hama sareng panyakit, sareng manajemén patani alam utamina dianggo. Produk kimia henteu kénging, sareng bebas polusi diperyogikeun dina prosés produksi sareng spinning. ; Éta ngagaduhan ciri ékologi, héjo sareng perlindungan lingkungan. Survei nunjukkeun yén penanaman organik ngabagi-bagi pangaruh katun kana lingkungan, sahingga ngabantosan ningkatkeun kaanekaragaman hayati sareng kaséhatan taneuh, sareng ngirangan bahan kimia toksik. Merek sapertos H&M sareng Uniqlo parantos nanem modal dina rencana katun organik pikeun nyumponan paménta konsumén "inisiatif ngaoptimalkeun katun." Maka, serat katun organik parantos ngiringan kerjasama tekstil anu sustainable.

Proses & Serat: Serat katun organik dipelak ku cara murni alami. Dasar organik kedah aya di daérah anu suasana, cai sareng taneuh najis henteu tercemar. Lawon anu dianyam tina katun organik gaduh hérang caang, raos lemes sareng katahanan anu hadé; éta ngagaduhan sipat antibakteri sareng deodorant anu unik; éta ngagentos gejala alérgi sareng langkung kondusif pikeun perawatan kulit. Hal ieu dianggo dina usum panas sareng ngajantenkeun jalma karaos hususna tiis sareng santai.

Saran aplikasi: Serat katun organik cocog pikeun lawon alami sapertos katun, sprei, sutra, sareng sajabana, sareng tiasa diterapkeun kana kabutuhan pamandangan anu beragam. Lumaku pikeun ngembangkeun sagala jinis produk papakéan anu raoseun, khusus.

news429 (3)

Katun warna alami

Konsép konci: Lila-lila, masarakat ngan ukur terang yén katun bodas. Nyatana, katun warna parantos aya di alam. Warna katun ieu mangrupikeun ciri biologis, anu dikawasa ku gén genetik sareng tiasa diteruskeun ka generasi salajengna. Katun warna alami mangrupikeun jinis bahan tékstil énggal anu ngagunakeun téknologi biokéinérér modéren pikeun ngokolakeun jinis bahan tekstil énggal anu ngagaduhan warna alami nalika katunna diciduhan. Produk katun warna anu kondusif pikeun kaséhatan manusa; réduksi prosés percetakan sareng pewarnaan dina prosés tékstil ngalaksanakeun slogan "révolusi héjo" anu ditepikeun ku umat manusa, ngirangan polusi lingkungan, ngabantosan nagara tetep ngajaga statusna salaku éksportir tékstil utama, sareng ngarusak "perdagangan héjo" internasional ”. Halangan ”.

Prosés & Serat: Dibandingkeun sareng katun biasa, éta langkung tahan garing, tahan serangga, konsumsi cai sareng input patani kirang. Serat katun warna alami langkung pondok sareng langkung rapuh tibatan cottons organik sanés. Variétas warna na kawates pisan, aya anu kawilang jarang, sareng hasilna kirang. Katun warna alami bebas polusi, hemat tanaga sareng henteu toksik. Warna katun nampilkeun tan alami alami, beureum, héjo sareng coklat. Éta henteu luntur sareng ngagaduhan résistansi anu tangtu kana sinar panonpoé.

Saran aplikasi: Serat organik warna alami, cocog pikeun pamekaran produk lawon anu ramah kulit, ramah lingkungan, non-dyeing. Panén panén & Pabrik, gaya dasar katun warna organik dipelak, disaring sareng dijait di Amérika Serikat, sareng barang katun édisi terbatas masih kurang.

news429 (4)

Tatanén organik terbarukan

Konsép konci: Ladang organik utamina ngarujuk kana budidaya buah sareng sayuran tanpa partisipasi bahan kimia, kalayan manajemén ilmiah salaku standar sareng héjo alami salaku konsépna. Peta ieu tiasa mulangkeun taneuh, ngajagi sato, ningkatkeun cai sareng ningkatkeun biodiversiti. Produk tatanén organik diakuan sacara internasional kualitas luhur, non-polusi sareng produk anu ramah lingkungan. Maka, tatanén organik dikembangkeun pikeun ningkatkeun daya saing produk tatanén nagara kuring di pasar internasional, ningkatkeun padamelan padesaan, penghasilan patani, sareng ningkatkeun produksi pertanian.

Karajinan & Serat: Patagonia, pelopor tatanén terbarukan, ngalangkungan program ROC na, ngalaksanakeun serat sareng kumpulan kadaharan anu alami sareng harmonis, sareng damel kerjasama sareng langkung ti 150 kebon di India pikeun nyayogikeun lawon serat organik pikeun papakéan. Ngadegkeun sistem tekstil anu tiasa dirobih dumasar kana manajemén lahan.

Saran aplikasi: Oshadi ngalaksanakeun rencana "Ti Bibit dugi Ngaput", anu tujuanana ngawangun deui pikeun ngaoptimalkeun budidaya pepelakan katun sareng pewarna alami. Kumpulan baju kolaborasi munggaran bakal sayogi online sareng offline teu lami. Kumpulan Rooted tina mérek Wrangler mangrupikeun séri munggaran anu ngahubungkeun padesaan sareng produk. Jeans sareng kaos oblong ditandaan ku nami kebon katun.

news429 (5)

Tanduran ngalelep

Konsép konci: Pewarnaan tutuwuhan ngarujuk kana cara ngagunakeun sababaraha tatangkalan anu ngandung pigmén anu tumuh sacara alami di alam pikeun nimba pigmén pikeun ngalelep obyék anu dicelup. Sumber utama warna pepelakan nyaéta kunyit, madder, rose, nettle, eucalyptus, sareng kembang konéng.

Prosés & Serat: Pigmen tina pewarna pepelakan ilahar aya dina pepelakan sareng disaring ngalangkungan prosés téknis, sareng mangrupikeun zat warna anu awét sareng henteu luntur. Pamakéan ngalelep tutuwuhan henteu ngan ukur tiasa ngirangan cilaka tina pewarna kana awak manusa sareng ngamanpaatkeun sumber daya alam anu tiasa diénggalan deui, tapi ogé ngirangan pisan karacunan cai limbah pewarnaan, anu kondusif pikeun ngirangan beban pangobatan limbah sareng ngajaga lingkungan .

Saran aplikasi: Ngawarna pepelakan ngagaduhan pangirut anu saé pikeun serat alami. Spéktrum warna lengkep dina sutra, warnana caang, sareng cepilna saé. Kadua, serat katun, serat wol, serat awi sareng modalna langkung cocog; éta ogé mujarab pikeun sababaraha serat didaur. Cocog pikeun pakean siap pakai sareng orok sareng pasokanna, baju jero, baju bumi, baju olahraga, produk tekstil bumi, sareng sajabana

news429 (6)

Leungeun lalaunan

Konsép konci: Kalayan kateupastian kana kaayaan ékonomi internasional, pasar dijual deui kadua-sisi sareng karajinan DIY berkembang pesat, sareng aplikasi konsép limbah nol anu nunjukkeun sumanget kabébasan lahir, ngagema téma karajinan sareng pantun lambat. Dipilarian pisan ku konsumén.

Karajinan & Serat: Ku ngagunakeun kaén stok, barang sareng bahan ramah lingkungan pikeun masihan inspirasi anyar, anyaman, sulaman, ngaput sareng karajinan anu sanés dianggo pikeun nyiptakeun gaya anyaman anu kasual sareng retro anyar.

Saran aplikasi: Produk cocog pikeun ngadamel asesoris karajinan, tas, pakean sareng produk rumah tangga.

news429 (7)

Daur ulang

Konsép konci: Numutkeun ka survey, 73% pakean di dunya tungtungna nepi ka tempat pembuangan sampah, kirang ti 15% didaur sareng 1% dianggo pikeun baju énggal. Ayeuna, seuseueurna katun didaur ku mesin, diurutkeun dumasar warna, dicincang kana serat parawan sareng dicelup kana benang énggal. Aya ogé bagian alit tina metode konvérsi kimia katun pikeun ngabantosan éta ngawujudkeun siklusna. Ieu tiasa ngirangan pangaruh lingkungan tina penanaman katun parawan, ngirangan deforestasi, limbah cai sareng produksi karbon dioksida.

Proses & Serat: Sistem pamutahiran tekstil sareng daur ulang tiasa didaur ulang sajumlah ageung limbah katun industri tina mérek global sareng pangecér, ngalangkungan klasifikasi manual sareng laser, sareng ngarobih kana bahan benang panggunaan deui anu patuh.

Saran aplikasi: Daur ulang berpotensi dilegakeun dina jangka pondok, sareng inovasi labél tékstil ngadukung kalacak sareng daur ulang. Produk cocog pikeun nyulam, baju haneut, denim sareng gaya anu sanés.

news429 (8)


Waktos Post: Apr-29-2021